Белези от рая (предварителна поръчка)

(6 customer reviews)

19.90 BGN13.93 BGN

Белези от рая (предварителна поръчка)
Белези от рая (предварителна поръчка)
Back Cover
Overall customer rating
5
6 reviews
31.08.2022 / Overall rating: 5.0

"За да разбереш колько шербетлия е една любов, тя изпървом като пелин трябва да ти нагорчи под езика." Изключително бързо прочетох историята на чифлика в Саръмеше и неговите обитатели. Историята е многолика, а това, че е написана на добруджанския диалект от онова време я прави още по-симпатична. Описанията на природата и някои от героите ми напомняха много на Йовков и неговите "Вечери в Антимовския хан". Може би защото в описанията личи авторовата любов към Добруджа и нейните отрудени хора (макар и в различен исторически период), така както ги е обичал и самият Йовков. Няма да се спирам на сюжета, защото рискувам да издам нещо, но вярвам, че ще се хареса на всички, които обичат творчеството на Йовков, Елин Пелин. Също така ако сте от Добруджанския край или имате роднини от там - направо си е задължително четиво. Макар да съм от друга част на България, много от диалектните думи ми бяха добре познати, тъй като съм ги чувала от моите баби и са се използвали в семейството ми. Голяма част от тях са турцизми, които са пуснали корени в речта ни и доста от тях се срещат и до днес. В края на книгата са събрани всички диалектни думи с техните значения, което си е истинска Съкровищница. Историческият период в книгата е друг любопитен елемент, защото малко е писано за годините, в които Южна Добруджа е била част от Румъния и за живота на българите, останали да живеят там. Поздравления за автора и издателството, дали живот на тази сладкодумна творба!

Plot: 5 Layout: 5 Would you recommend the book to a friend? 5
23.08.2022 / Overall rating: 5.0

Там, някъде в миналото, в думите, в чистотата на чувствата се крие ключът към съвършения български роман. Добри Станчов ни поднася вълнуваща история подчинена на легенда и въображение. Според мен това е най- добрата българска книга за тази година. От всяка страница се усеща старанието на автора да пресъздаде автентичната българска атмосфера и да извае уникален сюжет. Това е книга написана с любов към всичко българско и родно. Понякога ме оставяше безмълвна, а друг път не спирах да мисля и говоря за нея. Такава е силата на добрите книги! Героите и местностите оживяват с пълна сила. Можете да усетите жаркото слънце и да надникнете в емоциите на Йорго и Калина. Корицата е вълшебна и ме изпълва с умиление. Познавам историята и все още се боря да усмиря разпалващия се огън в сърцето ми и да я препрочета. Препоръчвам я горещо!

Plot: 5 Layout: 5 Would you recommend the book to a friend? 5
09.08.2022 / Overall rating: 5.0

Изключително хубава книга. Не мога да се нарадвам, че в днешно време толкова красива реч е използвана, а историята е запленяваща. Личният автограф на автора беше ужасно мил жест към читателя. Препоръчвам!!!

Plot: 5 Layout: 5 Would you recommend the book to a friend? 5
19.07.2022 / Overall rating: 5.0

Един нов български роман, приближаващ се до българската класика.

Plot: 5 Layout: 5 Would you recommend the book to a friend? 5
01.06.2022 / Overall rating: 5.0

Очарована съм от книгата.Темата ме завладя. Интересен начин на писане-използвайки диалект. Оригинална. Препоръчвам с две ръце. Оценка от 1 до 10-ами 10 за всичко. Аз обичам да чета. Тази книга ме погълна изцяло. Поздравления.

Plot: 5 Layout: 5 Would you recommend the book to a friend? 5
30.05.2022 / Overall rating: 5.0

Прочетох “Белези от рая” с огромно удоволствие! Книгата е многопластова, с богат език, живи диалози и ярки образи. Авторът умело въвлича читателя в една заплетена история някъде в началото на XX век, някъде в черноморска Добруджа. Четеш и ти се иска и ти да поскиташ по прашните добруджански пътища, да погледаш изгрева над скалистия бряг или полюшващите се жита. На фона на размирните времена от 30- те г. на XX век, когато цяла Добруджа е “румънска” и българите искат да си върнат своя изгубен рай, е разгърната историята на младия овчар Йорго, тръгнал по дирите на бащиното си изчезване. Междувременно той среща първата си любов, намира истините, към които се стреми и бележи съдбата си с бъдещето на Добруджа. Интригуващо заплитане на историята и майсторска развръзка. Препоръчвам!

Plot: 5 Layout: 5 Would you recommend the book to a friend? 5
Add a product review

To add a review, you must log in to your account.

You may also like it

Free Shipping

Free delivery for orders over BGN 50

Return

14 days right of return

Service

We accept online orders 24/7

Safety

Guaranteed security when buying