What did I read?

Book fair Sofia

Book fair Sofia

Interview with Sofi Villard

Interview with Sofi Villard

Софи Вияр е псевдоним на успешна немска писателка, журналистка и политолог. По време на едно пътуване до любимия ѝ град Венеция, тя посещава колекцията на Пеги Гугенхайм. Очарована от нея и от историята на известната колекционерка на изкуство, Вияр пише романа „Пеги Гугенхайм и мечтата за щастие“, който влиза в списъка с бестселъри на Spiegel.

На голям успех се радва и следващата ѝ книга – „Мадам Екзюпери и звездите на небето“, която вече е преведена на различни езици и публикувана в редица европейски страни. През 2023 г. и българските читатели ще могат да се насладят на завладяващия роман. А ето какво разказва тя за вдъхновението, довело до романа.

The House with Chicken Legs - review

The House with Chicken Legs - review

Случвало ли ви се е да си купите книга, провокирани от съвсем дребен детайл? На мен ми се случва често. Точно така стана и с „Къщата на кокоши крака“ на Софи Андерсън. Заглавието провокира подсъзнателна носталгия към любими приказки и книги от детството ми и просто не успях да й устоя.

Travel with a book - to Iceland

Travel with a book - to Iceland

"Исландия. Дневник на една мечта" е един от най-добрите пътеписи, които съм чела до момента и една от онези книги, които до такава степен са ме вдъхновили и впечатлили, че искам да разкажа за нея на всичките си познати, за да мога да предам и на тях въодушевлението, което носи. В книгата са поместени места и преживявания, толкова въздействащи, че ако Исландия влиза в списъка ви с мечтани дестинации, след този пътепис ще искате да грабнете куфарите още днес. А ако никога не сте се замисляли за тази страна, със сигурност ще влезе в бъдещите ви желания и цели.

3 interesting facts about True Biz

3 interesting facts about True Biz

„Честно казано“ е новата книга от Сара Нович, позната на българските читатели с „Момиче на война“. Роман, който следва година на разтърсващи, житейски, политически, семейни и романтични промени в живота на една директорка и нейните ученици в американско училище за глухи. Ако вече сте прочели книгата и искате да научите повече или сте от читателите, които обичат допълнителни факти, подбрахме за вас три любопитни материала, с които историята може да продължи дори след последната страница.

Flowers over the inferno - book review

Flowers over the inferno - book review

На пръв поглед „Цветя над ада“ е криминален роман, притежаващ всички задължителни за жанра елементи – динамично действие, неочаквани обрати и брилянтен следовател, който да разплете загадката. Но... само на пръв поглед. Всъщност Илария Тути изгражда един многопластов сюжет, в който границите между добро и зло, редно и нередно, допустимо и недопустимо са всичко друго, но не и ясни.

Domenico Dara - the author of Malinverno - in Bulgaria

Domenico Dara - the author of Malinverno - in Bulgaria

От 6 до 8 декември италианският писател Доменико Дара гостува в България в рамките на Софийски международен литературен фестивал, по покана на АБК. На 6.12 се състоя среща с него и българските читатели. Прочетете как премина гостуването му.

Domenico Dara in Bulgaria

Domenico Dara in Bulgaria

Италианският писател Доменико Дара гостува в България в рамките на Софийския международен литературен фестивал. На 6 декември (вторник) от 17:30 до 18:45 ч. ще се състои среща с автора на "Малинверно" на сцената на фестивала - НДК, Мраморно фоайе. Модератор на събитието ще бъде Митко Новков.

Christmas Book Fair with Lemur Publishing

Christmas Book Fair with Lemur Publishing

В очакване на Коледа НДК отново ще се изпълни с магията на книгите от 6 до 11 декември. А на етаж 4, щанд 420 ще ви очаква усмихнатият екип на „Лемур“, заедно с всички заглавия на издателството, избрани книги от електронната ни книжарница и много изненади!

Interview with Sara Novic

Interview with Sara Novic

Сара Нович е родена през 1987 г. Живяла е в Хърватия и САЩ. Завършила е висшето си образование (MFA) в Колумбийския университет в Ню Йорк със специалност художествена литература и превод. Освен писател и преводач, тя е художествен редактор на Blunderbuss Magazine и професор по творческо писане. Нович е носител на ALTA Travel Fellowship на Американската асоциация за литературен превод (2014) и на Alex Award (2016 за „Момиче на война“). Като глух романист и активист за правата на глухите, тя пише редица статии за предизвикателствата, пред които са изправени глухите автори.

Ето какво разказва за новия си роман „Честно казано“, проследяващ историята на една директорка и нейните ученици от американско училище за глухи.

What the Bulgarian readers share about The Cloth Villa by Anne Jacobs

What the Bulgarian readers share about The Cloth Villa by Anne Jacobs

Вторият роман от историческата семейна сага за фамилия Мелцер и тяхната „Тъкачна вила“ излезе на български език в началото на ноември. По този повод си припомняме част от читателските отзиви за първата книга, която много бързо плени сърцата ни.

25 years Donation Program in the Sofia Zoo

25 years Donation Program in the Sofia Zoo

На 17 ноември екипът на „Лемур“ присъства на събитието "25 години Дарителска програма" в Зоологическа градина – София. Поводът беше откриването на тематична фотоизложба на фотографа Марсел Фенс – доброволец и приятел на зоопарка, последвано от празничен коктейл и приятни изненади за гостите, които вече 25 години подкрепят зоопарка.

Free Shipping

Free delivery for orders over BGN 50

Return

14 days right of return

Service

We accept online orders 24/7

Safety

Guaranteed security when buying