What did I read?

The Wardrobe - Olga Tokarczuk

The Wardrobe - Olga Tokarczuk

Да четеш Олга Токарчук винаги е удоволствие. "Гардеробът" обаче притежава особено очарование заради прекрасните илюстрации. Книгата събира в себе си три разказа - колкото различни, толкова и обладани от един и същи дух. Умението на нобеловата лауреатка да изгражда запомнящи се и изключително въздействащи образи се проявява еднакво ярко както в по-дългите, така и в кратките повествователни форми. С присъщата си ерудиция и елегантност на изказа, Токарчук ни отвежда там където реалността се пропуква, където възможното и невъзможното се преплитат.

Readers share about Resin by Ane Riel

Readers share about Resin by Ane Riel

Романът „Смола“ от датската писателка Ане Рил е напрегната и сърцераздирателна история за това какво може да се случи, когато обичаш някого твърде много – когато желанието да го предпазиш се превърне в нещо, което може да му навреди необратимо. Книгата беше публикувана през пролетта на 2022 г. и бързо завладя българските читатели. Вижте няколко техни мнения за този вълнуващ роман.

Malinverno - could the books live forever?

Malinverno - could the books live forever?

"Малинверно" ни отвежда в един необикновен малък град в Италия, населен с литературни персонажи, където между фабриката за хартия и библиотеката, между миналото и бъдещето, нишките на множество малки истории се преплитат в един великолепен роман.

Interview with Joao Pinto Coelho

Interview with Joao Pinto Coelho

Жоао Пинто Коелю е португалски писател, изследовател на Холокоста, архитект и преподавател. През 2017 г. той печели литературната награда LeYa за романа си „Лудите от улица „Мазур“. Получава номинация за същата награда още с дебютната си творба „Попитайте Сара Грос“, а третата му книга „Време за преструвки” е номинирана за наградата за литература на ЕС 2021. Вижте както споделя той за своите книги, за автентичните текстове и ролята на всеки от нас в историята.

3 enchanting places, connected with the Florio family

3 enchanting places, connected with the Florio family

В романите си „Сицилианските лъвове“ и „Зимата на лъвовете“ Стефания Аучи разказва историята на некоронованите крале на Сицилия – фамилия Флорио. През годините могъщото семейство има важна роля в икономическия, културния и социалния живот на Палермо и региона. Но освен различни бизнес начинания, те оставят след себе си и множество впечатляващи сгради, създадени от прочути архитекти. Подобно на собствениците си, част от сградите също преживяват времена на възход и на упадък, но днес част от тях са реставрирани и отворени за посещения за всеки, който желае да проследи стъпките на Флорио.

5 quotes from L' inverno dei Leoni. La saga dei Florio

5 quotes from L' inverno dei Leoni. La saga dei Florio

Продължението на международния бестселър „Сицилианските лъвове“ вече е в книжарниците! В „Зимата на лъвовете“ Стефания Аучи ни разказва как продължава историята на могъщата сицилианска фамилия Флорио. Интересни исторически факти се преплитат с човешки блянове, страхове, стремежи и загуби в един вълнуващ роман. Подбрахме 5 въздействащи цитата от него, чрез които да надникнете в света на некоронованите крале на Сицилия.

Travel back in time with 5 quotes from Dobri Stanchov

Travel back in time with 5 quotes from Dobri Stanchov

Освен интригуваща история новият роман от Добри Станчов „Белези от рая“ предлага на читателите и красив език, който ни потапя в атмосферата на Добруджа през 30-те години на ХХ век. За текста редакторката на книгата Мария Кацикова-Митева споделя: „Белези от рая“ прилича на своеобразен тих пристан, подслонил в уюта на страниците си думи от една отминала епоха, думи живи и звучни, думи съкровища, които непосредствено те пренасят в друг свят, колкото далечен, толкова и познат, скъп и облъхващ с топлина.
Споделяме 5 красиви цитата от романа, с които да попътувате назад във времето.

Dobri Stanchov shares about his new novel

Dobri Stanchov shares about his new novel

Българските читатели вече познават Добри Станчов под псевдонима Дого Танкарт, с който пише приключенски романи и сборници с разкази. В навечерието на 24 май ще бъде публикуван новият му роман „Белези от рая“, който ни пренася в Добруджа през 30-те години на миналия век и разказва за вечния стремеж към истината и силата на любовта. Вижте какво споделя той по повод идеята, работата си по книгата и предизвикателствата, които е срещнал в опита си да опише тази история на езика на своите дядовци, на езика на изчезващото добруджанско село.

The Witch's Heart: after the fire and before the end of the world

The Witch's Heart: after the fire and before the end of the world

"Сърцето на вещицата" е впечатляващ роман, в който се преплитат древни митове, напрегнат, внимателно изграден сюжет и дълбоки, универсални послания. Послания, които звучат съвременно и актуално, макар да са стари колкото света. Дженевийв Горничек успява да изгради пълнокръвни и ярки персонажи, чиято история ще помните дълго.

Three facts about Florio

Three facts about Florio

Романите „Сицилианските лъвове“ и „Зимата на лъвовете“ от Стефания Аучи разказват истинската история на знаменитата сицилианска фамилия Флорио – едно семейство, неспокойно и амбициозно, проницателно и решено да бъде по-богато и по-могъщо от всяко друго. Двете книги се превръщат в международни бестселъри не само заради неоспоримия талант на италианската писателка, но и заради интригуващите личности, за които тя разказва.

Представяме ви три любопитни факта за могъщата фамилия, а ако искате да научите още за тяхната съдба, не пропускайте романите на Стефания Аучи.

If you like this song, you may love this book

If you like this song, you may love this book

Случвало ли ви се е да слушате някоя песен и текстът ѝ да ви напомни за сюжета на дадена книга или пък обратното? Чета предимно под съпровода на любими песни за фон (не обичам тишината). Често се оказва, че мелодията, която слушам, пасва перфектно на сцената в книгата и допринася за една невероятна хармония между двете. Споделям няколко такива комбинации, които могат да ви помогнат в подбора на следващото ви четиво или музикална компания.

'The Invisible Life of Addie LaRue' - a story that deserves to be remembered

'The Invisible Life of Addie LaRue' - a story that deserves to be remembered

Ако вече сте почитатели на В. Е. Шуаб, няма да останете разочаровани от тази книга, макар като сюжет да е напълно различна от останалите ѝ. Стилът на авторката и тук е невероятно красив и докосващ емоционално с описания, които развихрят въображението за света и упоменатите места. Ако пък не сте чели нищо от писателката до момента, то „Невидимият живот на Ади Лару“ е идеалната книга, с която да се запознаете със завладяващото писане на Шуаб.

Free Shipping

Free delivery for orders over BGN 50

Return

14 days right of return

Service

We accept online orders 24/7

Safety

Guaranteed security when buying