What did I read?

True Biz inspired an event about the Bulgarian sign language

True Biz inspired an event about the Bulgarian sign language

На 19 септември издателство „Лемур“ и СУУУС "Проф. Дечо Денев" организираха безплатно събитие, представящо основите на българския жестов език, вдъхновено от предстоящата нова книга на Сара Нович ‘True Biz’. Вижте повече за събитието и как може да научите повече за жестовия език и за инициативите по повод Международната седмица на глухите.

Music and books: Flowers over the Inferno

Music and books: Flowers over the Inferno

Представете си, че отваряте любима книга и в нея вместо думи има ноти? Как ли ще звучи тя? Всяка дума, както всяка нота, има своето трептене, а свързани в изречения те ни дават дължината и височината на тона. Също както нотите в музиката. Неслучайно много литературни произведения са вдъхновили песни или цели албуми и обратното – музиката вдъхновява авторите да пишат, а читателите – да преживяват текста с още едно от сетивата си. Ето защо започнахме рубриката „За музиката и книгите“ – за да четем и слушаме заедно.

След като ви разказахме за „Годината на нашата любов“ от Катерина Бонвичини, продължаваме с „Цветя над ада“ от Илария Тути. Книга, която може да определим като химн на женската смелост.

The new edition of Um Tempo a Fingir

The new edition of Um Tempo a Fingir

Преди време ви съобщихме, че са установени множество бройки с дефект от романа “Време за преструвки”. В тази връзка временно преустановихме продажбата му и задействахме печата на нов тираж.

Новото издание вече е налично и молим тези от вас, които притежават романа, да се свържат с нас, за да заменим старите ви екземпляри. Ако се намирате в София, ви каним от 5 до 11 септември на Алея на книгата в София – шатра 39.

Lemur at Sofia Book Fair - September 2022

Lemur at Sofia Book Fair - September 2022

Пренесете се в света на хубавите книги от 5 до 11 септември с издателство „Лемур“ и Алея на книгата в София! На слънчево-оранжевата ни шатра 39 в парка на НДК ще ви очакваме всеки ден от 10 до 20 часа с усмивки и много изненади. 

Free Shipping

Free delivery for orders over BGN 50

Return

14 days right of return

Service

We accept online orders 24/7

Safety

Guaranteed security when buying